miercuri, 22 decembrie 2010

Lectie de viata...

Adevaratii campioni sunt ei! Si pentru ei merita sa avem Craciun! Si tot ei ne dau an de an lectii de viata! Sunt oamenii care nu au, dar isi duc saracia cu o demnitate si o umilinta cum rar vezi la cei bogati! Aveti probleme? V-a necajit iubita? V-a esuat o afacere? Comparati-va cu ei... Nu cred ca exista ceva mai frumos decat fericirea lor inocenta! O fericire bazata pe mult mai putin decat nefericirea celor care au.... Si pentru ca mi-e greu sa imi gasesc cuvinte las imaginile sa vorbeasca... Multumim Bertis, Covalact, Vel Pitar si Bembalogh pt ajutor!










miercuri, 15 decembrie 2010

Colindele romanesti si maghiare pe aceeasi scena....


Povestea din Ajun este prezentă în aceste zile în şcoli, în autobuze şi fabrici. Luni şi marţi, 4 spectacole au fost puse în scenă în faţa elevilor şi profesorilor de la Liceele Berde Aron, Plugor Sandor, Szekely Miko şi Mikes Kelemen. Colinde cântate în limbile română şi maghiară, lumini, sunet şi multă trudă sunt ingredientele care au făcut ca publicul numeros (aproximativ 800 de elevi şi profesori) să aplaude minute în şir artiştii care au adus colindul în comunitatea covăsneană.

Luni a început în autobuzele oraşului programul de colinde, în cadrul căruia câte 5 coruri în fiecare zi fac atmosfera de Crăciun să existe în mijloacele de transport în comun. Pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul orar 17-19, grupuri de cantişti şi instrumentişti pot fi întâlnite în autobuzele Multi-Trans.

Miercuri, Povestea din Ajun ajunge la Şcoala Generală Varodi Jozsef şi la Covalact, în timp ce joi, două spectacole vor fi susţinute la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Începând de vineri, de la ora 16, „Povestea din Ajun” se mută în centrul oraşului, unde un Moş Crăciun şi multe personaje de poveste îi vor aştepta pe covăsneni pentru a simţi împreună apropierea sărbătorii naşterii Domnului.

„Ne bucurăm că ne oferiţi un cadou aşa de minunat de Crăciun. Vă dorim sărbători fericite şi să continuăm împreună astfel de idei frumoase”, a declarat Szanto Anna, dirijoarea corului Liceului Szekely Miko.

„Aveţi o iniţiativă minunată. Visez de ani de zile la o astfel de activitate în domeniul colaborării, al acceptării celuilalt, în numele multiculturalităţii. În sfârşit, voi aţi pornit la un drum foarte sănătos pentru generaţia voastră gândindu-vă la viitorul vostru”, a declarat Directoarea Liceului Mikes Kelemen, Kerekes Dora.

joi, 2 decembrie 2010

Depuneri de coroane - din nou impreuna!


Asociatia pentru comunitate isi aduce aminte in fiecare an, de 1 Decemrie, de inceputurile sale! Indiferent de orientarile politice actuale, cei care in au alcatuit Manifestul pentru Normalitate si care au promovat ideea ca "Impreuna suntem mai buni" au fost alaturi de Ziua Nationala! Binenteles insotiti de tineri minunati ai comunitatii!

Impreuna de 1 Decembrie


Balul Zilei Naționale din acest an a fost găzduit într-o atmosferă aparte de elegantul local Orchidea Events din Sfântu Gheorghe, prilejuind o premieră lăudabilă. Participanții au lăsat la o parte barierele politice și separatismul cu care am fost obișnuiți în anii precedenți, reușind să petreacă o noapte memorabilă împreună. Dacă în anii trecuți existau mai multe baluri cu diferite coloraturi politice, de această dată balul oficial al Zilei Naționale i-a adus pe români laolaltă.

Organizat la inițiativa Asociației Pentru Comuniate, cu sprijinul Observatorului de Covasna și al firmei Tag Trust, balul a reprezentat un succes total, prelungindu-se până devreme spre dimineață.

„Am o satisfacție extraordinară că am putut să petrecem o seară și o noapte incredibile, indiferent de opțiuni politice sau orgolii personale. Este o nouă dovadă că putem fi o comunitate și măcar în zilele de sărbătoare putem petrece împreună. Mi-e greu să cred că e cineva care a plecat nemulțumit de la această petrecere și sunt convins că am creat un precedent pozitiv pentru ca și la următoarele sărbători importante ale comunității românești să fim din nou împreună” a declarat Dani Șanta, preşedintele Asociaţiei Pentru Comunitate, organizatoarea evenimentului.

În acord cu președintele Asociației Pentru Comunitate par a fi și politicienii locali, aceștia arătând că Balul a fost de departe cel mai reușit din câte s-au organizat cu această ocazie în ultimii ani. Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că întreaga seară a Balului a fost o reușită pe toate liniile, apreciind acest gen de organizare. „Acest Bal, prin modul în care a decurs, arată că astfel de evenimente ar trebui să fie lucruri normale. A fost foarte bine și m-am simțit minunat… cred că românii ar fi mai solidari și mai uniți dacă ar găsi mai multe momente în an pentru a fi alături unii de alții așa cum au fost cu ocazia acestui Bal”, a declarat Horia Grama.

Arătând la rândul său că a petrecut foarte bine la Bal, președintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că acesta a fost de departe cel mai relaxant și degajat eveniment de gen din câte au avut loc în comunitatea românească.

„Am tratat acest Bal ca fiind un chef, o ocazie cu care ne-am adunat și am petrecut împreună, indiferent de diferențele de opinii dintre noi. Am stat la masă cu liderul PDL, Dan Manolăchescu, și cu cel al PSD, Horia Grama, am discutat perfect normal, cred că a fost un eveniment mai mult decât reușit, cel mai destins dintre toate”, a apreciat Obreja.

„Poate că ne vom mai certa politic, probabil vom avea păreri divergente, dar trebuie să înţelegem că măcar în Covasna dezideratul Zilei Naţionale a României este imperativ. Numai uniţi şi împreună vom putea aduce un plus de bine. Cred că aceasta este adevărata Alianţă românească. Cea în cuget şi simţire, nu neapărat una parafată pe hârtie”, a declarat, la rândul său, liderul PDL Covasna, Dan Manolachescu.

„Indiferent de opţiunile politice actuale ale membrilor fondatori ai Asociaţiei Pentru Comunitate, niciunul dintre noi nu a uitat valorile în numele cărora am scris Manifestul pentru Normalitate, iar evenimentele pe care le-am organizat ÎMPREUNĂ în preajma acestei zile de sărbătoare a românilor au demonstrat din plin acest lucru: concert extraordinar Ducu Bertzi, lansare „Schimb de Cărţi”, dezbatere publică pe tema „1 Decembrie, Ziua Naţională vs. Ziua Naţiunii”, balul extrem de reuşit de la Orchidea şi participarea împreună cu o mulţime de tineri atât la marşul din centrul oraşului, cât şi la depunerea de coroane de la statuia lui Mihai Viteazul”, a punctat consilierul local al PNL, Mădălin Guruianu.