luni, 26 aprilie 2010

Sfârșitul nu-i aici..


Cei 4.000 de lei strânşi în cadrul campaniei „Împreună pentru Diana“ au ajuns ieri în contul tinerei din Covasna!

Vreau să le mulţumesc celor care mi-au cumpărat bijuteriile, celor care au donat oricât de puţin, celor care mi-au spus o vorbă de încurajare și celor care pur şi simplu au aruncat o privire spre o pagină din viaţa mea. Vă mulţumesc tuturor!!!

Le mulţumesc tuturor celor care au avut iniţiativa acestei campanii și celor care au făcut posibil acest lucru.

Nu știu câţi oameni au fost impresionaţi sau nu de cazul meu, însă eu sunt profund mișcată și emoţionată de iniţiativa acestor persoane care au vrut să mă ajute.

De asemenea, le mulţumesc celor care s-au implicat cu trup și suflet, celor care și-au dedicat timpul lor mie și au stat la corturile special amenajate… au demonstrat că sunt OAMENI. Le mulţumesc din suflet!!!

Asta înseamnă să ai suflet, să știi ce înseamnă durerea și suferinţa, să nu te mai gândești pentru câteva clipe doar la tine, ci și la cel de lângă tine, să nu fii indiferent, să fii OM. Nimic nu poate fi mai preţios decât să ai un suflet mare, nobil și curat (…) nimeni nu a mai făcut acest lucru pentru mine până acum… îmi este foarte greu să mă exprim în cuvinte… nu știu cum și dacă le voi putea răsplăti vreodată munca și gestul nobil pe care îl fac pentru mine…

Vă mulţumesc tuturor din adâncul inimii (…) Vă mulţumesc din suflet!! Oricum, cuvintele sunt de prisos în asemenea clipe, dar fiţi siguri că răsplata voastră va fi înzecită!

Diana Borboly

„Diana, îți dorim să te însănătoșești cât mai repede! Nu te lăsa!”, „Să-ți dea Dumnezeu putere, speranță și curaj să treci peste toate. Să învingi!”, „Să te faci bine repede!“, „Dumnezeu poate face minuni, crede cu adevărat și vei învinge!”, „Tu ești Sailor Moon“.

Sunt doar câteva dintre mesajele de încurajare pe care oamenii care au trecut pe la cortul campaniei umanitare „Împreună pentru Diana” inițiată de ziarul nostru i le-au transmis tinerei de 21 de ani din Covasna, Diana Borboly, bolnavă de boala Crohn.

Aceste mesaje, plus 4.000 de lei strânși din vânzarea bijuteriilor puse la dispoziție de Diana – majoritatea confecționate de ea, dar nu numai – și din donații au însemnat primii pași în ajutorarea unei tinere care de cinci ani suferă de boala Crohn – o afecțiune extrem de dureroasă care determină inflamația și ulcerația tractului digestiv.

Mesaj lângă mesaj, leu lângă leu, Diana s-a bucurat intens la fiecare semnal de sprijin pe care l-a primit din partea tuturor celor care nu au trecut indiferenți pe lângă cort și fiecare gest de binefacere reprezintă o speranță în plus în adunarea celor 100.000 de euro de care are nevoie pentru transplantul de celule stem.

4.000 de lei viraţi în contul Dianei

Campania umanitară a avut loc în cadrul Zilelor Sfântu-Gheorghe sub genericul „Împreună pentru Diana”, la inițiativa ziarului nostru împreună cu Asociația pentru Comunitate și cu sprijinul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Multinr SRL și Primăriei Sfântu-Gheorghe. În total, din donații și vânzări s-au strâns aproape 4.000 de lei, bani care ieri au ajuns în contul Dianei.

În cadrul campaniei, de vineri până duminică, în fața Primăriei și în curtea MNCR am vândut bijuterii confecționate de Diana, dar și de alt gen, precum și obiecte din lut, acțiunea dovedindu-se una reușită pe mai multe planuri.

„Cred că avem multe de învățat din necazul Dianei și efortul pe care l-am făcut împreună ne-a dat satisfacții care altfel nu sunt la îndemână. Noi, cei din echipa Observatorului de Covasna, ne-am unit în jurul acestei campanii și ne-am spus că dacă reușim să o ajutăm pe Diana, nu facem altceva decât să ne dovedim fiecăruia dintre noi înșine că nicio încercare nu e de nedepășit. Nu știu dacă am strâns bani mulți sau puțini, dar știu că ne-am bucurat copilărește pentru fiecare leu strâns. Acest sentiment ne dă puterea să mergem mai departe și ne-am promis că e doar începutul. Mulțumesc colegilor de la ziar, Asociației Pentru Comunitate, Muzeului Carpaților Răsăriteni, firmei Multi Nr, Primăriei Sfântu-Gheorghe și tuturor celor care s-au implicat sau urmează să se implice. Diana e un om minunat, iar noi trebuie să demonstrăm în perioada următoare că merităm faptul că Dumnezeu ne-a adus-o în cale”, a spus Dani Șanta, președintele Asociației pentru Comunitate și managing partner Covasna Media Group.

Tablouri cadou pentru donatori

La nivelul MNCR, în curtea Muzeului au avut loc și în acest an diferite ateliere – de modelaj manual al lutului, pictură pe vase ceramice, țesături manuale, cusături tradiționale, sculptură şi pictură lemn, care pe lângă faptul că au promovat o serie de alternative de petrecere a timpului liber în mod sănătos, fără tutun, droguri şi alcool (acțiunile au avut loc în colaborare cu Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna şi Palatul Elevilor Sf. Gheorghe), au atras aproape 700 de vizitatori care au cumpărat bijuterii și au donat bani pentru Diana.

Tot aici a fost prezentată și o inedită expoziție fotografică intitulată „Păsări”, realizată de fotograful Marius Ursăciuc, care a oferit drept recompensă pentru donațiile mai consistente făcute de public o parte din tablourile expuse de el.

„Campania „Împreună pentru Diana” a fost un adevărat succes, am reuşit să-i sensibilizăm aproape pe toți cei care ne-au trecut pragul. Pentru a ne arăta recunoştința față de cei ce i-au oferit Dianei ajutorul, indiferent de suma pe care aceştia au donat-o, noi le-am oferit în schimb felicitări realizate manual de elevii înscrişi la cercul „Tradiție şi modernitate”, vase din lut inscripționate cu sigla MNCR şi ghidaj gratuit la expoziția „Tabăra de arheologie experimentală Păuleni Ciuc-Cimortan, jud. Harghita.

Dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit atât în organizarea proiectului „Meştereşte cu noi!” cât şi în organizarea campaniei umanitare, prieteni şi sponsori care preferă să rămână anonimi, dar pe care îi asigurăm că le prețuim sprijinul şi le suntem recunoscători”, a spus muzeograful PR al Muzeului, Andrea Deak.

Reacţii de solidaritate

Povestea Dianei a impresionat mulți oameni, care în funcție de posibilități au donat sume mai mari sau mai mici, sau au cumpărat bijuterii, iar primele semnale mai concrete privind dorința de a se implica în ajutarea Dianei nu au întârziat să apară. Conducerea Teatrului Andrei Mureșanu a anunțat că intenționează să doneze pentru Diana încasări de la spectacolul „Povești de familie“, din data de 4 mai, reprezentanții trupei Compact s-au arătat foarte deschiși și dispuși să popularizeze pe site-ul propiu filmulețul privind campania de strângere de fonduri pentru Diana, echipa Seri Albastre s-a arătat de asemenea dispusă să își ofere tot sprijinul, liderii ASIMCOV Vajda Lajos și Bagoly Miklos au făcut şi ei donații și susțin campania, multe persoane au transmis mai departe pe bloguri sau site-uri link-urile cu povestea și apelul Dianei și așa mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu