miercuri, 2 decembrie 2009

Impreuna de 1 Decembrie


Membrii fondatori ai Asociaţiei pentru Comunitate şi-au dat mâna de Ziua Naţională şi au trimis un semnal de unitate prin depunerea unei coroane. Sărbătoarea naţională a României a scos ieri în centrul oraşului în jur de 2.000 de oameni care au participat la tradiţionala Paradă a Unirii.

Referitor la modul în care au participat si s-au manifestat la evenimente reprezentanţii organizației Noua Dreaptă, preşedintele Asociaţiei Pentru Comunitate, Daniel Şanta, a declarat :„Nici eu, nici colegii mei din Asociaţia Pentru Comunitate nu considerăm că acesta e genul corect de manifestare sau de mesaj care trebuie transmis de Ziua Naţională. Cred că mesajul potrivit l-am transmis noi, ani la rând, reuşind să scoatem pe stradă de 1 Decembrie cât mai mulţi oameni din judeţ, mulţi dintre ei inclusiv maghiari.

Pentru că până la urmă, 1 Decembrie trebuie să fie receptată ca ziua tuturor celor care locuiesc în această ţară, indiferent de etnie, de orientare politică, de opinii personale. Este şi motivul pentru care am reuşit astăzi să adunăm la depunerea de coroane, sub egida Asociaţiei Pentru Comunitate, oameni provenind din toate partidele politice, români şi maghiari deopotrivă, pentru că noi credem că împreună suntem mai buni, iar comunitatea românească poate avea şi chiar trebuie să aibă un astfel de mesaj“.